voor circa 8 personen

Ingredienten

Deel 1

2 blikjes kokosmelk (2×400 ml)

1 pakje kokos creme (400 ml)

8 dl water

4 blokjes kippenbouillion

2 limoentjes in stukjes gesneden (probeer volgende keer 1 want soep is wat zuur of beter, gebruik alleen de zest en het sap)

2 stengels citroengras grof gesneden

4 citroenblaadjes (djoeroe poeroet)

2 duimpjes fijngesneden gember

3 eetlepels tom yum pasta

4 teentjes knoflook, geperst

Deel 2

half bosje koriander, fijngesneden

500 gram (kastanje) champignons in plakjes (volgende keer 250 gram)

500 gram kipfilet in dunne reepjes

1 beker slagroom

Deel 3

Taugé

Bereidingswijze

Breng de ingredienten (deel 1) aan de kook, en voeg ingredienten (deel 2 toe).

laat 15 minuten koken

op smaak maken met vissaus (zout) en eventueel suiker of meer kokos creme om het zuur te verminderen.

serveren in een kom met een handje tauge

recepten/soep/tom_ka_kai.txt · Last modified: 2012/11/14 16:49 by bas
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0