Table of Contents

voor circa 8 personen

Ingredienten

Deel 1

2 blikjes kokosmelk (2×400 ml)

1 pakje kokos creme (400 ml)

8 dl water

4 blokjes kippenbouillion

2 limoentjes in stukjes gesneden (probeer volgende keer 1 want soep is wat zuur of beter, gebruik alleen de zest en het sap)

2 stengels citroengras grof gesneden

4 citroenblaadjes (djoeroe poeroet)

2 duimpjes fijngesneden gember

3 eetlepels tom yum pasta

4 teentjes knoflook, geperst

Deel 2

half bosje koriander, fijngesneden

500 gram (kastanje) champignons in plakjes (volgende keer 250 gram)

500 gram kipfilet in dunne reepjes

1 beker slagroom

Deel 3

Taugé

Bereidingswijze

Breng de ingredienten (deel 1) aan de kook, en voeg ingredienten (deel 2 toe).

laat 15 minuten koken

op smaak maken met vissaus (zout) en eventueel suiker of meer kokos creme om het zuur te verminderen.

serveren in een kom met een handje tauge