{| border="0" width="100%" id="table6" style="font-family: Arial;" |- | width="50%" valign="top" | **Ingrediƫnten:
 
** *800 gram bloem *800 ml lauwe melk *150 gram krenten *1 eetlepel zout *88 gram gist *150 gram rozijnen *50 gram citroenraspl *100 gram sukade *2 eieren *4 grote appels (Jonagold) | width="50%" valign="top" | **Bereidingswijze:
 
** *Laat alle ingrediƫnten op kamer temperatuur komen. *Doe de bloem met zout in de kom, maak in het midden een kuiltje. *Wrijf de gist met een paar lepels melk vloeibaar. *Doe de gist in het kuiltje, breek daar ook het ei in. *Giet het grootste gedeelte van de handwarme melk in het kuiltje en roer alle bestanddelen door elkaar. *Klop het beslag glad. *Zet de kom op een warme plaats. Dek de kom af met een in warm water gespoelde, goed uitgewrongen doek en laat het beslag 1 uur rijzen. *Was de rozijnen en krenten en droog met keukenpapier. *Boor en schil de appels, snijd ze in kleine stukken en roer door de rozijnen, krenten, sinaasappelschillen en sukade. *Leg de vulling op het gerezen deeg en schep de vulling er voorzichtig door. *Zorg dat het frituurvet zo warm is, 170-180 graden. |}