{| border="0" width="100%" id="table6" style="font-family: Arial;"
|-
| width="50%" valign="top" | **Ingrediƫnten:
**
*800 gram bloem
*800 ml lauwe melk
*150 gram krenten
*1 eetlepel zout
*88 gram gist
*150 gram rozijnen
*50 gram citroenraspl
*100 gram sukade
*2 eieren
*4 grote appels (Jonagold)
| width="50%" valign="top" | **Bereidingswijze:
**
*Laat alle ingrediƫnten op kamer temperatuur komen.
*Doe de bloem met zout in de kom, maak in het midden een kuiltje.
*Wrijf de gist met een paar lepels melk vloeibaar.
*Doe de gist in het kuiltje, breek daar ook het ei in.
*Giet het grootste gedeelte van de handwarme melk in het kuiltje en roer alle bestanddelen door elkaar.
*Klop het beslag glad.
*Zet de kom op een warme plaats. Dek de kom af met een in warm water gespoelde, goed uitgewrongen doek en laat het beslag 1 uur rijzen.
*Was de rozijnen en krenten en droog met keukenpapier.
*Boor en schil de appels, snijd ze in kleine stukken en roer door de rozijnen, krenten, sinaasappelschillen en sukade.
*Leg de vulling op het gerezen deeg en schep de vulling er voorzichtig door.
*Zorg dat het frituurvet zo warm is, 170-180 graden.
|}